Så får man lägre priser för en flyttfirma

Posted by on


Har du planer på att anlita en flyttfirma? – Boka flyttfirma malmö. Det kan bli väldigt dyrt om du inte är försiktig. Som tur är så kan du enkelt pressa priserna genom att ta ett par enkla steg. Vi ska titta på vad du kan göra och annat som du bör tänka på innan du anlitar en flyttfirma. I många fall behöver det inte bli så dyrt som man tror.

Flyttfirmor kan bli dyra

Att flytta kan kosta en hel del, inte minst om det är ett större lass som ska flyttas eller om du ska flytta långt från din nuvarande bostad. Det är därför viktigt att du förstår hur flyttfirmor fungerar och tar betalt. Man har vanligtvis en fast timkostnad och denna påverkas av hur många som ska hjälpa dig att flytta. För en som kör flyttbilen och en som hjälper till att bära kan det vara en lägre kostnad, men är det mycket och tunga saker så kommer timpriset snabbt att gå upp. Genom att vara medveten om detta kan du få ned priset, exempelvis genom att du hjälper till eller endast lämnar det absolut tyngsta till flyttfirman. Ju mindre arbete för firman desto lägre blir din kostnad för att anlita den.

Jämför alltid flyttfirmor

Det finns väldigt många flyttfirmor i Sverige och även i mindre städer har du vanligtvis flera att välja bland. Det kan göra det svårare att välja, men det kommer också med fördelar. Genom att jämföra mellan olika firmor kan du hitta den som passar dig och din flytt bäst. Det är också ett bra tillfälle att pressa priserna så att det blir billigare för dig att flytta. Har du några särskilda krav på firman är det också viktigt att titta efter det. Det kan till

Flytta ihop

exempel handla om att du har någon speciell möbel som måste flyttas på ett speciellt sätt. Sådant kan också göra det dyrare att anlita en firma.

Viktigt att tänka på

Priset på flytten påverkas av hur stort projektet är. Det är värt att göra mer av arbetet på egen hand eftersom det innebär en lägre kostnad när du anlitar firman. Kan du inte undvika detta för att du inte kan eller vill göra mer av flytten, är det istället viktigt att pressa priserna där du kan. När du ska anlita en flyttfirma så har man visserligen en kostnad per timme, men det betyder inte att du ska godkänna ett rörligt pris när du tar in en offert. En flyttfirma bör kunna säga på ett ungefär vad kostnaden kommer att bli baserat på hur mycket möbler som ska flyttas och hur långt allt ska flyttas. Se till att du får detta skriftligt så att det inte uppstår några missförstånd.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *